România

Preşedintele Iohannis şi Prinţul Charles au discutat despre aprofundarea Parteneriatului strategic dintre România şi Marea Britanie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Prinţul Charles au discutat, miercuri, în cadrul convorbirilor desfăşurate la Palatul Cotroceni, despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii, dar şi despre ampla activitate caritabilă desfăşurată în ţara noastră de ASR Prinţul de Wales.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a reiterat, în numele său şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi în recentul atac de la Londra.

"La rândul său, ASR Prinţul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede", precizează sursa citată.

Totodată, cei doi interlocutori au evidenţiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securităţii şi pe legăturile economice importante.

"ASR Prinţul de Wales a apreciat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune, care definesc relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări", se arată în comunicat.

În cadrul convorbirilor, şeful statului român a evidenţiat şi importanţa comunităţii consistente de români care trăieşte şi lucrează în Regatul Unit şi rolul de liant al relaţiei bilaterale reprezentat de aceasta.

De asemenea, preşedintele Iohannis a salutat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea ASR Prinţul de Wales în activităţi caritabile în România, "activitate desfăşurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în ţara noastră în ce priveşte grija faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial", conform sursei citate.

"În context, a evidenţiat activitatea Fundaţiei Caritabile din România a ASR Prinţul de Wales, care a fost lansată în 2015 şi care promovează proiecte preponderent în domeniul protecţiei patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile şi al dezvoltarii durabile", mai precizează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului român a salutat, totodată, contribuţia deosebită a Prinţului Charles la promovarea imaginii României în lume.

Miercuri, în cadrul primirii la Palatul Cotroceni, în semn de înaltă preţuire pentru contribuţia Prinţului de Wales la dezvoltarea relaţiei bilaterale dintre România şi Regatul Unit, pentru activitatea caritabilă desfăşurată de acesta în România şi pentru contribuţia la promovarea imaginii acesteia în lume, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit Alteţei Sale Regale Prinţul de Wales Ordinul Naţional "Steaua României" în Grad de Mare Cruce.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Ambasada României a marcat venirea Sărbătorilor de Iarnă

27.12.2016

La data de 23 decembrie, Ambasada României a organizat întâlnirea tradițională cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, la care au participat reprezentanți ai comunității de români din China, românologi și partenerii locali.…

Ziua Națională a României, celebrată de către Ambasada României la Beijing

09.12.2016

La data de 29 noiembrie, Ambasada României a organizat, la un hotel din Beijing, recepția anuală cu ocazia Zilei Naționale a României. La eveniment au participat peste 400 de invitați, reprezentați ai MAE local și…

60 de ani de la înființarea Catedrei de limba română la Universitatea de Studii Străine Beijing

03.11.2016

La 29 octombrie 2016, Ambasadorul României în R.P. Chineză și membri ai Ambasadei au participat la aniversarea a 60 de ani de la înființarea catedrei de limba română în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Europene de…