România

Universitatea Politehnică a lansat ComHighTech, un program finanţat cu fonduri europene

Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) a lansat miercuri ComHighTech, un proiect european privind "Creşterea competitivităţii întreprinderilor prin perfecţionarea şi specializarea resurselor umane în domeniul noilor tehnologii, într-o societate bazată pe cunoaştere şi pentru o dezvoltare durabilă".

"Aceste proiecte din fondurile structurale ne-au permis o serie întreagă de alte activităţi extrem de importante. Sunt proiecte pentru susţinerea programelor de masterat, dezvoltarea resurselor umane şi către colaboratori pe care tradiţional Universitatea Politehnica îi are. Proiectul acesta nu face decât să completeze în direcţia în care vedem să se dezvolte Universitatea. Adică în relaţia cu partenerii din industrie, din economie, care la rândul lor au menirea să susţină şi să crească performanţa", a declarat Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Ea a mai spus că Universitatea este într-o competiţie cu toate universităţile din lume.

"ComHighTech se derulează pe parcursul a 3 ani şi a început la 1 iulie 2010. România poate deveni o ţară competitivă şi trebuie să o demonstrăm", a declarat profesor doctor inginer, Ioan Dumitrache.

"Camera de Comerţ şi Industrie a Bucureştiului va fi un liant între firmele din acest domeniu şi mediul academic", a declarat preşedintele instituţiei Sorin Dimitriu. Potrivit acestuia, aproximativ 4.000 de firme vor putea beneficia de acest program.

Obiectivul proiectului este crearea unei reţele durabile de centre de formare profesională la nivel naţional (cu noduri în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj) care să asigure actualizarea competenţelor în domeniul celor mai noi tehnologii IT, managementul cunoştinţelor şi de conducere a proceselor pentru specialişti angajaţi în activităţi de cercetare-dezvoltare, inovare tehnică şi tehnologică, proiectare şi dezvoltare în sectoare competitive şi cu potenţial ridicat de dezvoltare.

Prin proiectul ComHighTech 2.000 de persoane, 200 de întreprinzători şi manageri şi 1.800 de angajaţi vor beneficia gratuit de cursuri specializate autorizate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), susţinute de specialişti de marcă din domeniu şi adaptate nevoilor şi solicitărilor venite din piaţă.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Mesajul ambasadorului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

21.10.2019

La 3 octombrie 1949, Republica Populară Română devenea al treilea stat din lume care recunoștea Republica Populară Chineză, în continuarea unei relații de prietenie și respect cu rădăcini adânci în memoria timpului.…

Wenzhou, gazdă pentru aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice

04.11.2019

Comunicat de presă În continuarea seriei de 7 evenimente lansată de misiunea de la Beijing pentru marcarea, timp de 7 săptămâni, a aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica …

Ziua Recoltei, sărbătorită simbolic la Beijing ca tradiție românească, parte a seriei de manifestări lansate pentru marcarea a 70 de ani de relații diplomatice

02.11.2019

Comunicat de presă La 2 noiembrie a.c., Ambasada României și-a deschis, din nou, larg porțile pentru a oferi oaspeților, deopotrivă localnici și străini, parte din bogățiile și culorile toamnei. Desfășurată sub semnul…