Întrebări frecvente

Reglementări vamale

Moneda

Unitatea monetară este yuanul, divizat în 10 jiao. Un jiao este divizat în 10 feni.

Bancnotele au valori de 100, 50, 20, 10, 5, 2 şi 1 yuan. Monedele sunt de 1 yuan, 5, 2 şi 1 jiao, 5, 2 şi 1 fen.

Pentru a schimba bani în valută locală, vă puteţi adresa instituţiilor bancare sau caselor de schimbi, unde trebuie să aveţi paşaportul asupra dumneavoastră. Este foarte important să solicitaţi chitanţă (xiao piao/ fapiao).

Este recomandat să nu acceptaţi bancnote utilizate care vă sunt înmânate în alte părţi decât în magazine, restaurante sau hoteluri.


Utilizarea cărţilor de credit

Cărţile de credit sunt acceptate pentru realizarea majorităţii plăţilor.

Retragerea de numerar se poate face numai de la acele ATM-uri care au afişată sigla cardului dumneavoastră (Maestro, Mastercard, Visa). De regulă, este o limită de 2500 yuani (aproximativ 250 euro) pentru fiecare operaţiune, fiind permise, de regulă, retrageri succesive.


Regimul medicamentelor

Pentru medicamentele speciale este necesar să aveţi o reţetă din partea medicului, preferabil în limba engleză, şi o cantitate limitată la perioada pe care o veţi petrece în China.

Este recomandat să aveţi o cantitate suficientă de medicamente de uz curent în caz de nevoie. Unele spitale internaţionale au farmacii proprii cu medicamente importate, însă acestea sunt foarte scumpe.


Reglementări vamale

Atenţie! În cazul delictelor privind deţinerea, traficul sau consumul de droguri, în unele cazuri pedeapsa poate fi capitală.

La intrarea în China trebuie declarate sumele mai mari de 6.000 dolari SUA sau echivalent în altă valută. Pentru ieşirea din China trebuie păstrată o copie a declaraţiei vamale.

Pentru ieşirea din China cu o sumă cuprinsă între 6.000 şi 10.000 de dolari SUA sau echivalent în altă valută, trebuie obţinută o autorizaţie emisă de o bancă chineza.

 

Mesajul ambasadorului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

21.10.2019

La 3 octombrie 1949, Republica Populară Română devenea al treilea stat din lume care recunoștea Republica Populară Chineză, în continuarea unei relații de prietenie și respect cu rădăcini adânci în memoria timpului.…

Wenzhou, gazdă pentru aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice

04.11.2019

Comunicat de presă În continuarea seriei de 7 evenimente lansată de misiunea de la Beijing pentru marcarea, timp de 7 săptămâni, a aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica …

Ziua Recoltei, sărbătorită simbolic la Beijing ca tradiție românească, parte a seriei de manifestări lansate pentru marcarea a 70 de ani de relații diplomatice

02.11.2019

Comunicat de presă La 2 noiembrie a.c., Ambasada României și-a deschis, din nou, larg porțile pentru a oferi oaspeților, deopotrivă localnici și străini, parte din bogățiile și culorile toamnei. Desfășurată sub semnul…