Întrebări frecvente

Traficul auto

  • Circulaţia auto

Starea şoselelor şi a infrastructurii rutiere este satisfăcătoare.

  • Permisul de conducere

Este necesară obţinerea unui permis de conducere chinez.

  • Transportul public

Metroul este un mijloc de transport în comun accesibil şi sigur, care acoperă cele mai importante zone ale oraşului.

Taxiurile (chu zhu che, da di) pot fi găsite cu uşurinţă, fiind în general sigure. Vă recomandăm să aveţi la dumneavoastră o carte de vizită a hotelului sau adresa în limba chineză a locului unde doriţi să vă deplasaţi deoarece şoferii au cunoştinţe minime de limbă engleză sau altă limbă internaţională.

La aeroport, gară sau în zonele turistice, vă sfătuim să luaţi taxiurile din staţiile special amenajate. Taxiurile sunt prevăzute cu aparate de taxare, verificaţi ca şoferul să pornească aparatul.

Puteţi închiria o maşină cu condiţia să deţineţi un permis de conducere chinez valabil.


Informaţii pentru cazurile de accident de circulaţie:

În cazul în care sunteţi implicat într-un accident rutier este indicat să rămâneţi lângă vehicul, până la sosirea echipajului de poliţie, după acordarea primului ajutor.

Puteţi, să apelaţi numerele de urgenţă 110 sau 122 (cu prefixul 008610 – Beijing, respectiv 008621 – Shanghai, dacă nu sunaţi de la un telefon local) , iar apoi apăsaţi tasta 1, pentru serviciul în limba engleză.

Este bine să daţi dovadă de maximă cooperare cu forţele de poliţie locale.

Atenţie! În cazul în care sunteţi rugat să semnaţi un document în limba chineză, puteţi să o faceţi, scriind însă foarte clar în română că nu cunoaşteţi limba chineză şi, în consecinţă, că nu înţelegeţi conţinutul procesului verbal.

 

R.P. Chineză, R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao – Pneumonie virală (Coronavirus)

25.01.2020

Tip: Atenţionare de călătorie Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii …

Crăciun românesc, la 101 ani de la Marea Unire și 30 de ani de la Revoluția Română, în capitala chineză

24.12.2019

La 20 decembrie a.c., Ambasada României la Beijing a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a-și primi oaspeții din capitala chineză într-o atmosferă de Crăciun tradițional românesc. Brazii naturali împodobiți,…

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

20.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, pentru anul universitar 2020 – 2021, a fost lansat. Bursele sunt oferite cetăţenilor străini care provin…