Eliberare documente de identitate şi călătorie

Paşaportul simplu temporar

Taxa consulară este echivalentul în CNY a 80 euro, iar eliberarea paşaportului simplu temporar se face în maxim 2 zile lucrătoare.

PAŞAPORTUL SIMPLU TEMPORAR se eliberează cetățenilor români care nu mai posedă un document de călătorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă demonstrată de un paşaport valabil. Paşaportul temporar are o valabilitate de maxim un an și se eliberează doar o singură dată (spre exemplu, pentru a călători urgent în alt stat, pentru reglementarea şederii etc.).

Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar:

  • Cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaportul expirat
  • doveda eliberată de organele de poliţie a statului de reşedinţă, în situaţia pierderii/furtului paşaportului
  • documente de identitate valabile ale părinţilor (cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaportul), precum şi certificatul românesc de naştere al minorului.
  • Documentul din care să rezulte necesitatea şi urgenţa eliberării acestui document, cu traducerea în limba română/engleză.

În cazul minorilor, este obligatorie prezenţa minorului şi a ambilor părinţi. În cazul în care unul dintre părinţi nu poate fi prezent sau nu cunoaşte limba română, procură notarială în vederea obţinerii unui paşaport pentru minor.

În cazul în care numele actuale ale părinţilor nu coincid cu cele din certificatul de naştere al minorului, va trebui să prezentaţi şi certificatul de căsătorie, sentinţa de divorţ sau documentul din care reiese respectiva schimbare.


SE RECOMANDĂ CA MINORUL CĂRUIA I SE VA FACE PAŞAPORT SĂ FIE IMBRĂCAT ÎN CULORI ÎNCHISE SAU INTENSE, EVITÂNDU-SE CULORILE DESCHISE SAU ÎMBRĂCĂMINTEA ÎN CAROURI SAU CU DUNGI DE CULOARE DESCHISĂ.

Alertă de călătorie în Republica Populară Chineză

18.02.2020

Risk factors present - avoid traveling unless necessary Ultima actualizare: 18.02.2020 În contextul focarului de pneumonie virală (COVID-19) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei,…

Comunicat de presă

09.02.2020

Tip: Comunicat de presă La data de 9 februarie 2020, în urma unei ample operațiuni la care au participat mai multe state europene, doi cetățeni români aflați în orașul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară…

Precizări de presă

03.02.2020

Tip: Comunicat de presă Data: 03.02.2020 În continuarea informațiilor referitoare la demersurile de repatriere a cetățenilor români din Republica Populară Chineză în contextul epidemiei de pneumonie…