Eliberare documente de identitate şi călătorie

Paşaportul simplu temporar

Taxa consulară este echivalentul în CNY a 80 euro, iar eliberarea paşaportului simplu temporar se face în maxim 2 zile lucrătoare.

PAŞAPORTUL SIMPLU TEMPORAR se eliberează cetățenilor români care nu mai posedă un document de călătorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă demonstrată de un paşaport valabil. Paşaportul temporar are o valabilitate de maxim un an și se eliberează doar o singură dată (spre exemplu, pentru a călători urgent în alt stat, pentru reglementarea şederii etc.).

Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar:

  • Cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaportul expirat
  • doveda eliberată de organele de poliţie a statului de reşedinţă, în situaţia pierderii/furtului paşaportului
  • documente de identitate valabile ale părinţilor (cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaportul), precum şi certificatul românesc de naştere al minorului.
  • Documentul din care să rezulte necesitatea şi urgenţa eliberării acestui document, cu traducerea în limba română/engleză.

În cazul minorilor, este obligatorie prezenţa minorului şi a ambilor părinţi. În cazul în care unul dintre părinţi nu poate fi prezent sau nu cunoaşte limba română, procură notarială în vederea obţinerii unui paşaport pentru minor.

În cazul în care numele actuale ale părinţilor nu coincid cu cele din certificatul de naştere al minorului, va trebui să prezentaţi şi certificatul de căsătorie, sentinţa de divorţ sau documentul din care reiese respectiva schimbare.


SE RECOMANDĂ CA MINORUL CĂRUIA I SE VA FACE PAŞAPORT SĂ FIE IMBRĂCAT ÎN CULORI ÎNCHISE SAU INTENSE, EVITÂNDU-SE CULORILE DESCHISE SAU ÎMBRĂCĂMINTEA ÎN CAROURI SAU CU DUNGI DE CULOARE DESCHISĂ.

Mesajul ambasadorului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

21.10.2019

La 3 octombrie 1949, Republica Populară Română devenea al treilea stat din lume care recunoștea Republica Populară Chineză, în continuarea unei relații de prietenie și respect cu rădăcini adânci în memoria timpului.…

70 de ani de prietenie româno-chineză, pe scena Universității de Petrol din Qingdao

19.10.2019

Comunicat de presă Seria de evenimente lansată de Ambasada României la Beijing pe parcursul a șapte săptămâni pentru marcarea aniversării de 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica…

România-China: 70 de ani – Concert de Gală la ceas aniversar

17.10.2019

Comunicat de presă Capitala Chinei a fost martorul aniversării speciale a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză. În continuarea seriei de evenimente organizate pe…