Prima pagină

Relaţii bilaterale - Scurt istoric

România a fost a treia ţară care a recunoscut R.P. Chineză. Relaţiile diplomatice au fost stabilite la 5 octombrie 1949, la rang de ambasadă.

Relațiile bilaterale sunt fundamentate pe o serie de principii, cum sunt egalitatea și respectul și avantajul reciproc, promovarea intereselor comune ale păcii și cooperării, în deplină concordanță cu normele și reglementărilor dreptului internațional. România a recunoscut, de la bun început, existența unei singure Chine; ambele țări susțin și acționează în direcția respectării suveranității, unității și integrității teritoriale ale fiecăreia dintre ele și promovează dialogul pentru soluționarea oricăror probleme în planul relațiilor internaționale.

Ca membră a Uniunii Europene, România susține și acționează intens pentru dezvoltarea și diversificarea relației de parteneriat strategic dintre cele UE și R.P.Chineză, pentru concretizarea obiectivelor prevăzute în Agenda Strategică a Cooperării UE-China 2020, adoptată la summit-ul de la Beijing (23 noiembrie 2013).

 

Aprilie 2015

Organizarea alegerilor în străinătate pentru Parlamentul României din 2016

06.04.2016

Informaţii generale cu privire la desfăşurarea procesului electoral Cadrul legal Legea nr. 208/ 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea…

Anunt

22.01.2016

Începând cu 01.01.2016 Mongolia a reintrodus obligativitatea obținerii vizei de intrare pe teritoriul național pentru cetățenii români. 

Ambasada României a marcat venirea Sărbătorilor de Iarnă

27.12.2016

La data de 23 decembrie, Ambasada României a organizat întâlnirea tradițională cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, la care au participat reprezentanți ai comunității de români din China, românologi și partenerii locali.…