Actualitatea ambasadei

Ceremonia de deschidere a Sucursalei Bank of China București

În cadrul unei ceremonii organizate la 16 decembrie la Palatul Parlamentului, a avut loc lansarea oficială a Sucursalei Bank of China București, în prezența unei delegații oficiale chineze conduse de domnul Liu Liange, președintele Consiliului de Administrație al BoC, al președintelui Senatului României, domnul Teodor Meleșcanu, a secretarului general al Guvernului, domnul Antonel Tănase, a prim-viceguvernatorului BNR, domnul Florin Georgescu, a altor reprezentanți de rang înalt ai administrației centrale precum și a ambasadorului R.P. Chineze la București și a ambasadorului României la Beijing.

„Europa Centrală şi de Est este o piaţă deosebit de importantă pentru noi (…) Astăzi se înfiinţează sucursala din Bucureşti a Bank of China. Vom direcţiona companii chinezeşti să investească în Europa Centrală şi de Est şi vom susţine companiile locale să se extindă pe piaţa din China, construind, astfel, o punte financiară solidă de cooperare sino-română", a afirmat președintele Consiliului de Administrație al BoC, Liu Liange.

„În egală măsură, aș dori să transmit aprecierile noastre sincere pentru eforturile ministerelor de linie și ministerelor de externe, precum și ambasadelor din cele două țări, personal ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, precum şi ambasadorului României de la Beijing, pentru permanenta aplecare și disponibilitate de a parcurge, fără excepție, „o milă în plus” pentru ca numeroase oportunități de cooperare româno-chineze să poată prinde contur și să devină reciproc profitabile", a declarat domnul Teodor Meleșcanu, președintele Senatului.

Sucursala inaugurată la București reprezintă cea de a 60-a destinație externă unde este prezentă Bank of China, cotată drept cea de a patra instituție bancară din lume. Decizia înființării unei sucursale la București reprezintă rezultatul unor demersuri inițiate în urmă cu 27 de ani și încununarea unor eforturi susținute depuse cu precădere în ultimul an și jumătate de către Ambasada României la Beijing cu susținerea Băncii Naționale a României și a altor instituții cu responsabilități în gestionarea climatului macro-economic, investițional și financiar-bancar din România.

În plus, inaugurarea primei instituții bancare chineze în România într-un an cu o simbolistică specială, reprezentată de marcarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor politico-diplomatice dintre România și Republica Populară Chineză, adaugă o piatră de hotar în relația bilaterală și creează premisele unei mai bune cooperări în beneficiul reciproc, în domeniul economic, comercial și investițional.

Programul oficial al prezenței în România a delegației oficiale a BoC conduse de domnul Liu Liange, președintele Consiliului de Administrație, a început cu o vizită și o întâlnire oficială la sediul Băncii Naționale a României care a au inclus întâlniri cu Guvernatorul BNR, academician Mugur Isărescu și reprezentanți ai Consiliului de Administrație al BNR.

 

 

 

R.P. Chineză, R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao – Pneumonie virală (Coronavirus)

25.01.2020

Tip: Atenţionare de călătorie Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii …

Crăciun românesc, la 101 ani de la Marea Unire și 30 de ani de la Revoluția Română, în capitala chineză

24.12.2019

La 20 decembrie a.c., Ambasada României la Beijing a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a-și primi oaspeții din capitala chineză într-o atmosferă de Crăciun tradițional românesc. Brazii naturali împodobiți,…

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

20.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, pentru anul universitar 2020 – 2021, a fost lansat. Bursele sunt oferite cetăţenilor străini care provin…