Actualitatea ambasadei

Întâlnire cu scriitoarea Adina Rosetti de Ziua Copilului

Comunicat de presă

La data de 3 iunie a.c., în continuarea seriei de evenimente „Tradiții ale României Europene”, lansată pentru marcarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României la Beijing a organizat un eveniment cu ocazia Zilei Copilului, care a avut-o ca invitată pe scriitoarea Adina Rosetti. Aceasta a purtat copiii printr-o călătorie în lumea poveștilor scrise chiar de ea și a realizat un schimb interactiv și deschis de opinii cu cei mici, reușind să găsească împreună răspunsuri creative la întrebări precum „Ce este timpul?” sau „Cum ați defini ziua de ieri?”.

Tinerii participanți, copii ai personalului ambasadelor europene acreditate la Beijing și localnici, membri ai unui club de pictură din capitala chineză, s-au lăsat purtați în lumea magică a poveștilor, în care ghid le-a fost scriitoarea româncă și au împărtășit prin desen propriile lor versiuni despre timp, dând viață unor personaje noi, care au întruchipat viziunea lor despre ieri, astăzi și mâine. Alături de micii invitați s-au aflat și jurnaliști și prieteni ai Ambasadei României.

Cărțile Adinei Rosetti – „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de matură?... Și alte 10 întrebări fantastice”, „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” sau „Aiurea-n tramvai” au atras atenția celor mici și le-au stimulat imaginația, astfel că la workshop-ul de desen și pictură care a urmat, aceștia și-au lăsat imaginația să zburde și au creat cele mai nonconformiste opere de artă. La finalul evenimentului, scriitoarea a oferit autografe celor mici pe desenele pe care le-au realizat.

Tema centrală a evenimentului – Lumea Vrăjilor – a derivat chiar din cărțile autoarei, iar Sala de Cinema a Ambasadei României s-a transformat într-un adevărat tărâm al basmelor, prin decorațiunile pregătite de echipa Ambasadei și dulciurile decorate special pentru această ocazie. Atmosfera a fost completată de expoziția de fotografie „România – Rădăcinile unei culturi Europene”, lansată de misiunea de la Beijing odată cu preluarea Președinției și care se află expusă în spațiile Ambasadei pe întreaga perioadă a acesteia.

Scriitoarea româncă se află în Beijing la invitația Ambasadei, pentru a participa la cel de-al IV-lea Festival Internațional de Literatură UE-China, care s-a desfășurat în capitala Chinei în perioada 17 mai – 5 iunie. Festivalul din acest an s-a axat în special pe literatura pentru copii, iar fiecare autor a fost invitat să susțină câte două evenimente de tip prezentare sau atelier. Precum la edițiile de anul trecut, și în acest an au fost invitați autori din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, alături de autori chinezi.

 

Mai multe fotografii în Galeria foto.

Înscrieri online pentru votul la alegerile prezidențiale

31.07.2019

Autoritatea Electorală Permanentă informează că, începând de duminică, 28 iulie 2019, alegătorii români din străinătate care doresc să voteze la alegerile prezidențiale din acest an se pot înregistra on-line pe portalul…

Invitație MRP la Forumul Românilor de Pretutindeni, în România

24.07.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează invitația către reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor și ai reprezentanților mass-media de expresie românească, de a participa la Forumul Românilor de …

Predarea simbolică a mandatului local al Președinției României, la Beijing

09.07.2019

Comunicat de presă Luni, 8 iulie, Ambasada României la Beijing a marcat, printr-o recepție oficială și un concert de muzică clasică, încheierea primei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene și predarea…