Actualitatea ambasadei

Prietenii chinezi sunt invitați în România la Festivalul Internațional Cerbul de Aur

După câțiva ani de pauză, celebrul Festival Internațional Cerbul de Aur, care va celebra 50 de ani de la prima ediție, va avea o desfășurare de gală în anul Centenarului. Evenimentul va avea loc în același loc de tradiție al Festivalului, Brașov, care l-a găzduit încă de la prima ediție.

Ambasada României la Beijing invită toți artiștii din China, cu vârstele cuprinse între 16-36 de ani, să se înscrie la Cerbul de Aur, la Concursul internațional de interpretare. Până la data de 11 iulie, toți doritorii sunt rugați să verifice site-ul evenimentului, www.cerbuldeaur.ro, unde este publicat Regulamentul Festivalului Concurs și unde pot găsi mai multe informații despre acesta. La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecției va decide artiștii care vor intra în competiție.

Modalitatea de înscriere

Pentru înscriere, artiștii vor fi nevoiți să transmită două piese din repertoriul propriu, în orice limbă doresc. Juriul de selecție va alege piesa care va fi interpretată de către participant, în cazul în care acesta va fi selectat și va deveni concurent.

În timpul concursului, concurentul va prezenta piesa selectată de juriu și o piesă din repertoriul românesc, aleasă din lista pe care organizatorii au pus-o la dispoziție pe site-ul oficial. Piesa din repertoriul propriu va fi interpretată în formula voce și negativ, iar piesa din repertoriul românesc va fi interpretată în formula full live, vocal și instrumental, cu acompaniamentul orchestrei Festivalului.

Premii

În anul Centenarului, organizatorii propun participanților premii în valoare totală de 65 de mii de euro. Marele Trofeu al Festivalului are o valoare de 25 de mii de euro. Restul premiilor vor fi concretizate în alte 8 distincții:

 

  • Premiul I
  • Premiul al II-lea
  • Premiul al III-lea
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
  • Premiul Braşovului;
  • Premiul Publicului
  • Premiul Presei Festivalului
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune

 

Perioada desfășurării

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie 2018, în Piaţa Sfatului din Braşov. În acest an de dublă aniversare, în care se sărbătorește atât Centenarul României, cât şi semicentenarului festivalului, Televiziunea Română propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi alte evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, transpusă într-un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR.

 

Scurt istoric

 

Prima ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur a avut loc în 1968. Până în prezent, acesta a avut 17 ediții, ultima având loc în 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România. Pe parcursul a 50 de ani, scena din Piața Sfatului a îmbrățișat vedete internaționale, precum Julio Iglesias, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, Scorpions, Pink și mulți, mulți alții.

Valoarea artistică a evenimentului a făcut din Cerbul de Aur un brand de prestigiu al TVR, iar între timp a devenit chiar un brand de țară, reușind să facă România cunoscută internațional.

Mesajul ambasadorului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

21.10.2019

La 3 octombrie 1949, Republica Populară Română devenea al treilea stat din lume care recunoștea Republica Populară Chineză, în continuarea unei relații de prietenie și respect cu rădăcini adânci în memoria timpului.…

CALL FOR TENDERS

11.12.2019

CALL FOR TENDERS To: Service Provider Companies, authorized to carry out their activity on the territory of the People’s Republic of China (PRC) Any information related to this tender can be obtained from the Embassy of…

CALL FOR TENDERS

09.12.2019

CALL FOR TENDERS To: Medical Insurance Companies, authorized to carry out their activity on the territory of the People’s Republic of China (PRC) Any information related to this tender can be obtained from the Embassy of Romania to …