Actualitatea ambasadei

Prietenii chinezi sunt invitați în România la Festivalul Internațional Cerbul de Aur

După câțiva ani de pauză, celebrul Festival Internațional Cerbul de Aur, care va celebra 50 de ani de la prima ediție, va avea o desfășurare de gală în anul Centenarului. Evenimentul va avea loc în același loc de tradiție al Festivalului, Brașov, care l-a găzduit încă de la prima ediție.

Ambasada României la Beijing invită toți artiștii din China, cu vârstele cuprinse între 16-36 de ani, să se înscrie la Cerbul de Aur, la Concursul internațional de interpretare. Până la data de 11 iulie, toți doritorii sunt rugați să verifice site-ul evenimentului, www.cerbuldeaur.ro, unde este publicat Regulamentul Festivalului Concurs și unde pot găsi mai multe informații despre acesta. La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecției va decide artiștii care vor intra în competiție.

Modalitatea de înscriere

Pentru înscriere, artiștii vor fi nevoiți să transmită două piese din repertoriul propriu, în orice limbă doresc. Juriul de selecție va alege piesa care va fi interpretată de către participant, în cazul în care acesta va fi selectat și va deveni concurent.

În timpul concursului, concurentul va prezenta piesa selectată de juriu și o piesă din repertoriul românesc, aleasă din lista pe care organizatorii au pus-o la dispoziție pe site-ul oficial. Piesa din repertoriul propriu va fi interpretată în formula voce și negativ, iar piesa din repertoriul românesc va fi interpretată în formula full live, vocal și instrumental, cu acompaniamentul orchestrei Festivalului.

Premii

În anul Centenarului, organizatorii propun participanților premii în valoare totală de 65 de mii de euro. Marele Trofeu al Festivalului are o valoare de 25 de mii de euro. Restul premiilor vor fi concretizate în alte 8 distincții:

 

  • Premiul I
  • Premiul al II-lea
  • Premiul al III-lea
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
  • Premiul Braşovului;
  • Premiul Publicului
  • Premiul Presei Festivalului
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune

 

Perioada desfășurării

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur se va desfășura în perioada 29 august – 2 septembrie 2018, în Piaţa Sfatului din Braşov. În acest an de dublă aniversare, în care se sărbătorește atât Centenarul României, cât şi semicentenarului festivalului, Televiziunea Română propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi alte evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, transpusă într-un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR.

 

Scurt istoric

 

Prima ediție a Festivalului Internațional Cerbul de Aur a avut loc în 1968. Până în prezent, acesta a avut 17 ediții, ultima având loc în 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România. Pe parcursul a 50 de ani, scena din Piața Sfatului a îmbrățișat vedete internaționale, precum Julio Iglesias, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, Scorpions, Pink și mulți, mulți alții.

Valoarea artistică a evenimentului a făcut din Cerbul de Aur un brand de prestigiu al TVR, iar între timp a devenit chiar un brand de țară, reușind să facă România cunoscută internațional.

Crăciun românesc, la 101 ani de la Marea Unire și 30 de ani de la Revoluția Română, în capitala chineză

24.12.2019

La 20 decembrie a.c., Ambasada României la Beijing a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a-și primi oaspeții din capitala chineză într-o atmosferă de Crăciun tradițional românesc. Brazii naturali împodobiți,…

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

20.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, pentru anul universitar 2020 – 2021, a fost lansat. Bursele sunt oferite cetăţenilor străini care provin…

Ceremonia de deschidere a Sucursalei Bank of China București

17.12.2019

În cadrul unei ceremonii organizate la 16 decembrie la Palatul Parlamentului, a avut loc lansarea oficială a Sucursalei Bank of China București, în prezența unei delegații oficiale chineze conduse de domnul Liu Liange,…