Actualitatea ambasadei

Săptămâna Mărțișorului

Fascinanta călătorie în lumea tradițiilor și legendelor românești legate de Mărțișor și sosirea primăverii a continuat la Ambasada României la Beijing, sâmbătă,3 martie a.c., . De data aceasta oaspeți au fost peste 30 de elevi și profesori din Tianjin, important centru industrial aflat la cca 150 km de Beijing.

Potrivit profesorilor chinezi, au fost selectați să participe la acest eveniment elevii cu rezultate deosebite la învățătură și cu înclinații artistice și culturale deosebite de la câteva școli generale. Gazde le-au fost, din nou, personalul ambasadei și copii acestora care s-au alăturat grupului de elevi și profesori chinezi într-o altă poveste plină de lumină și culoare despre magia datinilor populare românești legate de Mărțișor, recunoscută inclusiv prin recenta includere a tradițiilor despre Mărțișor în Patrimoniul Imaterial al Umanității de către UNESCO.   

Micuții au participat la un atelier de creație în care au pictat felicitări și au realizat artizanal mărțișoare pe care să le dăruiască la întoarcerea acasă mamelor și surorilor. Au fost acordate premii diferite, fiecare participant fiind recompensat pentru efortul și imaginația depusă, iar copii personalului ambasadei au oferit mărțișoare și dulciuri tradiționale românești oaspeților.

Li s-au acordat premii, iar cea mai bună lucrare va rămâne în colecția Ambasadei.  

În semn de recunoștință pentru atmosfera caldă în care au fost primiți, elevii chinezi au susținut ad-hoc un mini-spectacol de cântece și dansuri moderne și tradiționale în admirația și aplauzele celor prezenți.

În final, oaspeții au vizitat saloanele oficiale ale Ambasadei, unde au admirat motivele românești și au primit explicații în legătură cu o parte din obiectele de artă care ilustrează personalități și evenimente de referință din istoria României.

La final, profesorii chinezi au mulțumit pentru invitația adresată de Ambasada României, pentru căldura și atenția care le-au fost arătate arătând că pentru elevi a fost o experiență unică ce va avea darul să îi îmbogățească și să ilustreze prietenia  tradițională româno-chineze.

Evenimentele organizate de Ambasada României la Beijing pentru marcarea Săptămânii Mărțișorului vor continua până la data de 9 martie. 

Mesajul ambasadorului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

21.10.2019

La 3 octombrie 1949, Republica Populară Română devenea al treilea stat din lume care recunoștea Republica Populară Chineză, în continuarea unei relații de prietenie și respect cu rădăcini adânci în memoria timpului.…

Wenzhou, gazdă pentru aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice

04.11.2019

Comunicat de presă În continuarea seriei de 7 evenimente lansată de misiunea de la Beijing pentru marcarea, timp de 7 săptămâni, a aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica …

Ziua Recoltei, sărbătorită simbolic la Beijing ca tradiție românească, parte a seriei de manifestări lansate pentru marcarea a 70 de ani de relații diplomatice

02.11.2019

Comunicat de presă La 2 noiembrie a.c., Ambasada României și-a deschis, din nou, larg porțile pentru a oferi oaspeților, deopotrivă localnici și străini, parte din bogățiile și culorile toamnei. Desfășurată sub semnul…