Actualitatea ambasadei

Ambasadorul României în China invitat la Forumul CCTV Business

Ambasadorul României în China, Basil Constantinescu a fost invitat ca oaspete de onoare al canalul Televiziunii Centrale Chineze de stat specializat pe emisiuni economice (CCTV Business Channel) în cadrul celei de-a 3-a ediții a evenimentului „Prânz cu ambasadori străini și șefi de companii chineze”, parte a Forumului 2017 al CCTV Business.

Potrivit organizatorilor, Forumul CCTV Business este unul dintre cele mai influente evenimente de profil din China și se bucură de atenția liderilor economici atât din China, cât și din exterior.

Panelul din care a făcut parte ambasadorul României a avut ca temă centrală „De la Noile Drumuri ale Mătăsii la economia deschisă. Perspective cu privire la infrastructură și conectivitate” și a mai inclus pe ambasadorul Cehiei, al Spaniei și președintele JD, cea mai mare companie de vânzări online din China.

La finele dejunului de lucru ambasadorul României a fost invitat să acorde un interviu în exclusivitate postului TV CCTV Business și, separat, să transmită urări cu ocazia Anului Nou publicului chinez.

Extrase din intervențiile șefului de misiune au fost difuzate la postul TV CCTV Business în jurnalele de știri și în cadrul altor emisiuni în perioada 11-22 decembrie, precum și în cadrul unor grupaje care vor fi realizate special pentru Anul Nou chinezesc.  

Mai multe fotografii puteți vedea în galeria foto.

 

Alertă de călătorie în Republica Populară Chineză

18.02.2020

Risk factors present - avoid traveling unless necessary Ultima actualizare: 18.02.2020 În contextul focarului de pneumonie virală (COVID-19) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei,…

Comunicat de presă

09.02.2020

Tip: Comunicat de presă La data de 9 februarie 2020, în urma unei ample operațiuni la care au participat mai multe state europene, doi cetățeni români aflați în orașul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară…

Precizări de presă

03.02.2020

Tip: Comunicat de presă Data: 03.02.2020 În continuarea informațiilor referitoare la demersurile de repatriere a cetățenilor români din Republica Populară Chineză în contextul epidemiei de pneumonie…