Actualitatea ambasadei

Ambasadorul României în China invitat la Forumul CCTV Business

Ambasadorul României în China, Basil Constantinescu a fost invitat ca oaspete de onoare al canalul Televiziunii Centrale Chineze de stat specializat pe emisiuni economice (CCTV Business Channel) în cadrul celei de-a 3-a ediții a evenimentului „Prânz cu ambasadori străini și șefi de companii chineze”, parte a Forumului 2017 al CCTV Business.

Potrivit organizatorilor, Forumul CCTV Business este unul dintre cele mai influente evenimente de profil din China și se bucură de atenția liderilor economici atât din China, cât și din exterior.

Panelul din care a făcut parte ambasadorul României a avut ca temă centrală „De la Noile Drumuri ale Mătăsii la economia deschisă. Perspective cu privire la infrastructură și conectivitate” și a mai inclus pe ambasadorul Cehiei, al Spaniei și președintele JD, cea mai mare companie de vânzări online din China.

La finele dejunului de lucru ambasadorul României a fost invitat să acorde un interviu în exclusivitate postului TV CCTV Business și, separat, să transmită urări cu ocazia Anului Nou publicului chinez.

Extrase din intervențiile șefului de misiune au fost difuzate la postul TV CCTV Business în jurnalele de știri și în cadrul altor emisiuni în perioada 11-22 decembrie, precum și în cadrul unor grupaje care vor fi realizate special pentru Anul Nou chinezesc.  

Mai multe fotografii puteți vedea în galeria foto.

 

Conferința internațională ”The future of EU-China relations: looking beyond the horizon”

12.06.2019

Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe a organizat, la 11 iunie 2019, în parteneriat cu Academia Română (Institutul pentru Economie Mondială și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale), conferința…

Conferința internațională ”The future of EU-China relations: looking beyond the horizon!”

11.06.2019

Comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe organizează, la 11 iunie 2019, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, conferința internațională ”The future of EU-China relations: looking beyond…

Întâlnire cu scriitoarea Adina Rosetti de Ziua Copilului

06.06.2019

Comunicat de presă La data de 3 iunie a.c., în continuarea seriei de evenimente „Tradiții ale României Europene”, lansată pentru marcarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României la Beijing a…