Actualitatea ambasadei

Flash mob cu dansuri și muzică tradițională românească interpretate de un grup de studenți din cadrul Universității Transilvania la parcul Beihai din Beijing

Ambasada României în R.P. Chineză a organizat la 29 noiembrie, în colaborare cu Administrația Parcului Beihai din Beijing, un eveniment cultural tip flash mob, care a avut loc într-una dintre cele mai frumoase și pline de istorie grădini din centrul capitalei chineze –  Parcul Beihai, un asezământ înființat în urmă cu 851 de ani, lângă Orașul Interzis. Flash mob-ul a fost organizat de către un grup de 16 studenți ai Universității Transilvania din Brașov, conduși de decanul facultății de muzică, invitați ai ambasadorului României la Beijing pentru o suită de evenimente organizate în săptămâna care a precedat marcarea zilei naționale a României și lansarea centenarului.    

Grupul de studenți a  intrat în parc dispersat în mai multe zone, lăsând impresia că este vorba de simpli turiști. Spectacolul a început cu un interpret de clarinet, care a început să cânte timp de două minute o melodie solo, după care s-a alăturat naiul și restul orchestrei folclorice. Ulterior s-au alăturat dansatorii, care au interpretat o serie de dansuri tradiționale românești, mizând pe caracterul interactiv și invitând localnicii sau turiștii aflați la momentul respectiv în parc să se alăture dansului. Evenimentul a adunat după 30 de minute peste 300 de spectatori, mulți dintre aceștia prinzându-se la final în horă alături de studenții români și ținând în mâini tricolorul și logo-ul centenarului în limba engleză și chineză.    

Evenimentul a fost organizat cu participarea ambasadorului României, Basil Constantinescu, în contextul isărbătoririi la 1 decembrie 2017 a 99 de ani de la Marea Unire și a acțiunilor privind marcarea lansării centenarului Marii Uniri .

 

Informații suplimentare:

Flash mob este un grup de persoane care se adună subit într-un spațiu public și interpretează un act artistic pentru un scurt timp, apoi se dispersează rapid. Scopul unui flash mob este de regulă pentru divertisment, satiră sau exprimare artistică.

Parcul Beihai, situat în zona zero a Beijingului, în imediata apropiere a palatului imperial Orașul Interzis și a complexului Zhongnanhai (reședința prezidențială și sediul guvernului și a Comitetului Central PCC) a fost construit în anul 1150, făcând parte din ansamblul imperial din centrul capitalei chineze cu funcția de grădină imperială.  

Ansamblul de muzică și dans al Universității Transilvania din Brașov este format din studenți din cadrul Facultății de Muzică și din cadrul altor facultăți. Orchestra ansamblului este formată dintr-un grup de 10 interpreți și dansatori, numărul putând crește în funcție de complexitatea spectacolelor.  Soliștii ansamblului au primit premii la competiții naționale. Ansamblul interpretează cântece și dansuri autentice parte din patrimoniul UNESCO, precum doina și colindul, Călușul, dansul junilor, etc. Ansamblul Universității Transilvania este cunoscut ca păstrător al culturii și valorilor autentice ale României.  

Mai multe fotografii puteți vedea în galeria foto

 

Alertă de călătorie în Republica Populară Chineză

18.02.2020

Risk factors present - avoid traveling unless necessary Ultima actualizare: 18.02.2020 În contextul focarului de pneumonie virală (COVID-19) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei,…

Comunicat de presă

09.02.2020

Tip: Comunicat de presă La data de 9 februarie 2020, în urma unei ample operațiuni la care au participat mai multe state europene, doi cetățeni români aflați în orașul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară…

Precizări de presă

03.02.2020

Tip: Comunicat de presă Data: 03.02.2020 În continuarea informațiilor referitoare la demersurile de repatriere a cetățenilor români din Republica Populară Chineză în contextul epidemiei de pneumonie…