Embassy News

Seminar: „România ţara vinului” la Ambasada României la Beijing

La 25 aprilie 2012, Ambasada României la Beijing a găzduit un seminar organizat în comun de Biroul de Promovare Comercial-Economică al Ambasadei şi Biroul de Promovare Comercială al Ministerului Comerţului R. P. Chineze, dedicat promovării vinurilor româneşti. Au participat şase companii din România, prezente la Târgul internaţional WINECHINA 2012 din capitala R. P. Chineze: JIDVEI, MURFATLAR, SENATOR WINE, SC VITIPOMICOLA SAMBURESTI, NAZARCEA, precum şi J & C International Trading Shanghai, companie având capital românesc în totalitate, unul din distribuitorii vinurilor româneşti pe piaţa locală.

În deschiderea seminarului, ambasadorul României Doru Costea a făcut o scurtă prezentare a tradiţiilor istorice legate de cultura viţei de vie şi producerea vinului românesc şi a salutat deschiderea realizată pe piaţa chineză de firmele româneşti de specialitate în ultimii ani.

Directorul general adjunct al Biroului de Promovare a Comerţului din Ministerul Comerţului al R.P.Chineză, Wu Tongdiao, a arătat că piaţa chineză a vinurilor este în continuă expansiune şi a arătat că există un interes tot mai mare faţă de produsele româneşti din această categorie.

Companiile româneşti şi-au prezentat profilul produselor, după care a avut loc o degustare, în cadrul căruia reprezentanţii partenerilor chinezi au putut aprecia direct calitatea vinurilor şi a prezentării acestora.

La Târgul internaţional WINECHINA 2012 de la Beijing, compania  SC VITIPOMICOLA SAMBURESTI a câştigat medalia de aur pentru cel mai bun vin roşu.


Informaţii suplimentare:

În 2011, valoarea exporturilor româneşti de vin în R. P. Chineză a fost de cca 3 milioane de dolari SUA, faţă de 700.000 de dolari SUA cât înregistraseră în 2009. 

    

FUNDED TRAINEESHIP FOR YOUNG GRADUATES AT THE EU DELEGATION TO CHINA

04/04/19

The deadline for submitting applications is 30 April 2019 Are you a young graduate national of a European Union Member…

The Anniversary of the 5th and 6th wave of NATO expansion at the Embassy of Romania

04/03/19

Press Release The Embassy of Romania to the People’s Republic of China hosted, on the 2nd of April 2019, a ceremony that marked…

Scholarships offered by the Romanian State to foreign citizens through the MFA

01/10/19

The scholarship program offered by the Romanian state, through the Ministry of Foreign Affairs, to foreign citizens, based on G.D.…